tirsdag den 6. august 2013

Grov pesto med krydderurter

Plyndr dit bed for krydderurter - hvis dit er som mit, trænger det til udtyndning, for pladsen er trang efterhånden som væksten er i fuld gang.

Eller køb med arme og ben hos købmanden - alle de krydderurter du har lyst til og bedst kan lide.

Så kan du nemlig lave denne skønne pesto, som med sin grove konsistens er helt anderledes lækker end pesto med sin vanlige fine konsistens.


Jeg brugte ca.:

50g ristede pinjekerner
3 dl olivenolie
150g Pecorino (kunne også være Parmesan)
Saften fra 2 limefrugter (kunne også være citron)
3 små fed hvidløg
1 lille chili
Masser af krydderurter:
basilikum, oregano, persille, timian, rosmarin
Salt

Alt blev hakket groft og blandet med limesaft og olivenolie.
Smag evt. til med salt.
Pestoen kan holde ret længe i køleskabet, hvis den altså når at stå der længe, for der er et utal af muligheder for at få den brugt. Husk at pestoen skal være dækket af olie og du hælder bare på efterhånden, som du har brugt af den.

Kan f.eks bruges til:

Bruschetta, hvor du smører brødet med pestoen og f.eks lægger tomat ovenpå.
Pasta, hvor du vender pestoen i den friskkogte varme pasta.
Salat, hvor du bruger den som dressing.
Sandwich, hvor du smører brødet med pestoen og kommer dit yndlingsfyld i.
Kartoffelsalat, hvor du vender de skønne sager i pestoen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar