onsdag den 24. august 2011

Magiske knækbrød

Trangen til et knasende sprødt knækbrød med bid i overvælder mig tit. Sådan et knækbrød, som ikke blot er luft og fiser af på no time.

Disse passer perfekt på ostebordet, er superlækre med forskellige dips og patéer til frokost, ret gode på morgenbordet som alternativ til de "tomme" hvide boller og så er de faktisk fantastiske som pause-snack.

Her kommer opskriften, som rækker til 2 bageplader:
 

2 dl hirseflager eller majsflager 
2 dl risflager
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1/2 dl solsikkekerner
1 dl kokosmel
2 spsk kokosolie eller olivenolie
2 spsk tørrede brændenælder
1/2 tsk salt
7 dl vand

Alle ingredienser blandes i en skål og står i blød min. 2 timer eller gerne natten over.

Tjek at dejen er som en lind grød, ellers tilsæt lidt mere vand og rør godt. Dejen bredes tyndt ud på 2 bageplader (beklædt med bagepapir) og bages ved 190 gr i ca. 40 minutter. Tag pladerne ud, vend knækbrødet og bag videre i 15 min.
Afkøles og skæres eller brækkes i stykker.
Opbevares i en utildækket kurv, så de ikke bliver bløde.


Der er mange variationer til opskriften. Tilsæt tørret chili, oregano eller andre krydderier. Skift nogle af kernene ud med græskarkerner eller boghvedekerner. Riv en god ost henover og lad det bage med de sidste minutter (går måske lidt ud over sprødheden og holdbarheden, men hva´ de bliver nok spist så hurtigt, at det ikke er et problem).








2 kommentarer:

  1. Absolut magiske knækbrød - de forsvinder som dug for solen. Hvis ikke det er mig er det min teenagedatter - eller hendes veninder der fortærer lækkeriet! De kommer med i skole og bliver delt med kammeraterne. Faktisk har 10.klassen allerede bestilt magien til deres Berlin-tur til foråret ;)Desuden gør det ikke noget det både er nemt og billigt - ca. 18 kr. for to plader! :)

    SvarSlet