tirsdag den 2. oktober 2012

Farverige og sunde dips


Pep din salat, sandwich, eller snack op - alene de skønne farver her, vækker sanserne.

Maden bliver efter min mening så indbydende, når farverne frister og fantasien udfordres:
"..hvad mon det her er lavet af og hvordan mon det smager?"

Lilla dip med rødkål:
150gr rødkål
50gr græskarkerner (som gerne må have ligget i blød i vand nogle timer, så de er bløde)
50gr solsikkekerner (som ovenfor)
3 dadler
1 spsk granatæblesirup

Kom det hele i en foodprocessor (ikke vandet fra kernenes iblødsætning) og blend til du er tilfreds med konsistensen. Tilsæt evt. lidt vand eller citronsaft, hvis du vil have dippen lidt blødere).

Grøn dip med ærter:
200gr ærter (gerne fra frost)
1 lille fed presset hvidløg
Lidt citronsaft
Evt. lidt salt hvis du synes

Kom det hele i foodprocessor/blender og blend til du er tilfreds med konsistensen.





Min frokost idag, bestod af en rest salat fra igår, ovntørrede tomater, knækbrød - og så peppet op med lilla og grøn dip. Indbydende og sundt - jeg blev dejlig mæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar