lørdag den 6. oktober 2012

Chili chutney i godt selskab



Høsten af chili er godt igang - det er den tid på året, hvor drivhuset bugner med chili´s i alle former og farver. De store, milde grønne er så godt som spist. De lange smukke grønne hænger stadig og modnes til rød, mange af de små af slagsen modner stadig til lilla, orange og gule - andre beholder deres hvide eller grønne farve.

Selvom det regner udenfor, skinner solen inden i mig - se lige disse smukke former og farver.

Plukkede lidt igen idag og nogle af dem blev brugt i en chili chutney i godt selskab med rabarber, blommer og skønne krydderier.





Her er det gode selskab, som nogle af disse smukke chili´s kom i:

300gr rabarber
3 store mørke blommer
1 rødløg
2 fed hvidløg
3 cm ingefær
Saft og skal af 1 citron
1/2 dl balsamico eddike
150gr brun farin
1 tsk vanillepulver
1 tsk kanel

Chili er jo så spændende og uforudsigelige, så vurdér selv hvilken mængde passer dig. Jeg hakkede 3 af de små grønne og lagde 4 hele i. De hele chili fik lige et par snit og røg i. Undervejs vurderede jeg, at der godt måtte være lidt mere krudt i, så jeg tilføjede 2.

Hele herligheden simrede i ca. 1/2 time og blev fyldt på rene skoldede glas.

Herligt magisk pift som fungerer perfekt som tilbehør ved mange varme retter og gør en sandwich til noget helt specielt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar