søndag den 5. august 2012

Cantucinni - altid i baghånden

Uventede gæster - altid en glædelig fornøjelse!

Så er det skønt, hvis kagedåsen aldrig er helt tom. Disse ustyrligt lækre cantucinni er altid gode at have på lager og de har lang holdbarhed. Ja medmindre de altså bliver spist hurtigt og det kan der være en tendens til.



Inspireret af en opskrift fra Isabellas fra 2007, er de ret nemme at gå til:

  • 250gr mandler (hele og med skind)
  • 4 dl rørsukker
  • 1 tsk safrantråde, ca 1/2 gram
  • 8 grønne kardemommekapsler
  • 4 æg
  • 1 tsk groft havsalt
  • 8-9 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
Tag frøene ud af kardemommekapslerne og knus dem i en morter sammen med saltet og safrantrådene til pulver. Rør æg og sukker sammen med en ske i en stor skål. Rør mandlerne i. Kog lidt vand op og rør 1/2 dl i kardemomme/salt/safran pulveret og hæld det i dejen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.

Form nu dejen i 3 lange pølser, ca. 5 cm brede og 2 cm høje, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages i ca. 25 min ved 180 gr.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Dæmp varmen til 140 gr.

Skær pølserne i tynde, skrå skiver med en meget skarp kniv og læg dem tilbage på bagepladen med den ene side opad. Bag dem til de er helt tørre og gyldne i ca. 40 min.

De får en helt særlig smag pga. safrantrådene, men man kan sagtens undlade safran og de er stadig fantastisk lækre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar