fredag den 22. juni 2012

Sommermenu med stænk af magi

Min tur til at være vært for veninde-komsammen. Uhm, hyggelig aften i vente!

Glædede mig til at kreere dejligt mad - med et lille strejf af magi.

Stillede følgende krav:
- jeg vil lave maden på forhånd, så jeg kan være nærværende og nyde selskabet
- farverig menu, som passer til en let sommerstemning

Here it goes:

Grillet kylling på grøn bund, omgivet af perlebyg og magiske granater 
Også smukt syn, inden kyllingen gik på scenen

Bunden består af rucola og fintsnittet sommer-hvidkål.
Perle byg er kogt netop møre, kølet ned og herefter placeret i midten.
Gul og rød peber omkranser byg og granatæblekerne strøes med let hånd udover.

Kyllingen er i forvejen marineret en times tid og herefter grillet og afkølet.
Marinaden er en god blanding af :
Olivenolie (som tåler stegetemperaturen, når kyllingen skal steges)
Granatæblesirup som er ret syrlig
Citronsaft
Honning og lidt rørsukker
Shoyu
Teriyaki
Stærk chilipulver

Ikke efter princippet "lidt men godt" - men absolut godt, når ingredienserne bliver stemt af med hinanden!
Grill/steg kyllingen, så den får en dejlig farvet overflade - den karamelliserer lidt til sidst pga. sukkeren - men så saftigheden bevares.

Lige inden servering er hele herligheden er stænket med en dressing af ovenstående ingredienser - dog er olivenolien udeladt til fordel for sesamolie som komplimenterer retten godt.

Tiramisu med sukkersyltede rabarber
Dessert: klassisk Tiramisu tilført et magisk stænk af sukkersyltede rabarber.

Ca. lige dele rabarber i tern og sukker blev et par uger tidligere kogt ind til en siruplignende masse og afkølet.
Lagt i bund og top af Tiramisu´en gik det faktisk ret godt i spænd.

Tiramisu:
3/4 l Espresso/stærk kaffe afkølet
3 spsk Kahlua
2 pasteuriserede æg - delt i hvider og blommer
3 spsk sukker
250 g mascarpone
2 1/2 dl piskefløde, pisket til skum
16 store savoiardi-kiks (lady fingers)


Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og tykt. Tilsæt mascarpone og pisk sammen.Vend flødeskum i blandingen.
Pisk æggehviderne til blødt skum og vend i blandingen, uden at slå luften ud.
Dyp hurtigt lady fingers i blandingen af kaffe og Kahlua og læg den i små dessertglas eller 1 stor skål. Kom flødeblandingen over og gentag med lady fingers og det sidste flødeblanding over.

Har du rabarber med, så læg det nederst i skålen og pynt lidt med det på toppen.

Desserten kan laves flere timer i forvejen eller dagen før - faktisk bliver den kun bedre af at stå og trække.

Enjoy!!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar